Jag gillar att jaga och tog jaktlicens år 2010. Sedan dess har jag åkt på jaktäventyr cirka 2 gånger per år och lyckats fälla både det ena och det andra. Jag älskar att äta viltkött och ser givetvis till att inget går till spillo. Jag har mycket stor respekt för liv, små som stora. Det jag egentligen gillar bäst med jakt är att lufsa runt i skogen samt sitta på pass. Det kräver så lite av en och är fantastisk avkoppling.

Nytt kikarsikte

Jag fick ett nytt kikarsikte i födelsedagspresent och kan knappt bärga mig tills det är dags för nästa jakttur. Jag tror att mina möjligheter kommer att bli så mycket större när jag har mitt nya sikte.

Min specialitet är faktiskt fåglar, och inte älg och rådjur och sådant som är lite vanligare här på hemmaplan. Jag gillar att jaga ripa, tjäder och orre. Det blir mumsiga grytor på dem!

Använder kikare ofta

Jag har redan vanan inne att titta i kikare, för det är ett verktyg jag använder mycket i jobbet också. Eftersom avstånden är ganska stora mellan punkterna i mitt lantbruk så är en kikare välbehövlig oftare än man tror. Jag investerade i en riktigt fin kikare från Nikon för ett par år sedan och kvaliteten gör stor skillnad när det kommer till den här sortens produkter. Jag brukar givetvis ha med mig kikaren ut i skogen också, det är så spännande att kika runt i buskar och snår. En gång fick jag syn på en huggorm!