Jag älskar livet som lantbrukare. Att få traska omkring på fälten och arbeta hårt med kroppen är förstås bara en del av arbetet och det är den delen som lockar mest. Men hade det bara handlat om att arbeta hårt så hade kroppen slitits ut i förtid och man hade såklart tröttnat på den där världen som man älskar så mycket. Jag älskar allt från dofterna av stall och nyklippta fält till att snacka med djuren och köra traktor. Alla sinnen stimuleras ute på gården och fälten. Det är ljuvligt.

Kontorsarbete

Men så är det den andra biten, som är nog så viktig, för idag arbetar vi lantbrukare dubbelt. Förr höll man bara koll på papperna och logistiken eller så var man dräng och slet på fälten. Dagens lantbrukare gör allt. Jag sköter pappersarbete och planering på egen hand och när kroppen är sliten är det skönt att gå in och sätta sig på kontoret för lite pappersarbete. Dock är dt så att allt inte alltid hinns med så jag har börjat fördela uppgifterna lite och leasat ut några tidskrävande och tråkiga saker till andra, som gör jobbet bättre.

Leasa ut tråkiga uppgifter

En nyupptäckt grej är att man kan sälja fakturor och är det något jag tycker är riktigt tråkigt så är det just fakturering. Dessutom får man betalt mycket snabbare när man säljer hela fakturan i samma ögonblick som man skriver ut den, det går på några dagar! Jag tror på att man ska göra det så enkelt och bekvämt för sig som möjligt – inom logiska ramar.