Vi har funderat mycket över hur vi ska effektivisera vårt lantbruk och försökt ta efter Skabernäs så mycket som möjligt. Till en början var det svårt att veta vart vi skulle börja någonstans men efter att vi fört diskussioner med ekonomiansvarig på lantbruket så insåg vi snabbt att även vi kunde reducera våra utgifter utan några större ansträngningar. Det var självklart inte realistiskt för oss att investera i maskiner som skulle hjälpa oss att effektivisera vårt arbete men det fanns några viktiga detaljer som vi helt hade missat.

Vi ersatte vår belysning med led

Efter att vårt möte var avklarat så skred vi till verket omedelbart. Högst upp på agendan hade vi belysningen som vi inte bytt på flera år. Inte nog med att ljuset inomhus var under all kritik, den totala strömförbrukningen låg mer än dubbelt så högre än andra lantbruk i vår närhet. Lennart som är en god vän till mig och som ansvarar för ekonomin beställde nya led lampor från Svealight.se som är en belysningsdistributör med kvalitativa led lampor i sitt sortiment. Lennart valde Svealight främst på grund av den långa garantin på 5 år vilket är en trygghet när man tvingas investera i led.

Lång livslängd utmärker deras LED lysrör

Livslängden för Svealights LED lysrör imponerar verkligen. De erbjuder två modeller inom premium segmentet med garantier som sträcker sig på upp till 7 år respektive 5 år. Som jämförelse kan man generellt sätt konstatera att de flesta lysrören idag endast levereras med en 3 års till 5 års garanti samtidigt som ett dussintals villkor måste uppfyllas för att garantin ska gälla. Men hos Svea så behöver man inte uppfylla några villkor utan här gäller garantin för led lysrören oavsett situation. Skillnaden i ljuskvalite och lumen mellan våra gamla lysrör är väldigt stora, nu har vi betydligt bättre ljus i lokalen till en lägre månadskostnad. För mer information kring led rekommenderar jag att ni besöker Ledsmagazine.se.